Ο Αλλαχ Ο Παντοδυναμος Αλλάχ ο Παντοδύναμος έχει κατ ‘επανάληψη αναφερει την ημέρα και τη νύχτα, και τον ήλιο και τη σελήνη στον Ιερό Κοράνι.…. |
Ο Αλλαχ Ο Παντοδυναμος , έχει κατ ‘επανάληψη αναφερει την ημέρα και τη νύχτα, και τον ήλιο και τη σελήνη στον Ιερό Κοράνι, κατα τετοιο τροπο που συμφωνει απόλυτα με τους αντίστοιχους αστρονομικους κύκλου ζωής του κάθε ενος απο αυτα: Ένδειξη μιας πανέμορφης συνδεσης μεταξύ του σύμπαντος και του Κορανιου.
Ο Παντοδύναμος Θεός, είναι ο Ένας και μόναδικος Δημιουργός του σύμπαντος, αλλά και επισης ειναι Αυτός που εστειλε κατω το Ιερό Κοράνι. Και τα δύο είναι βαθιες δημιουργίες Του: Συνεπώς θεωρούμε ότι ένας ορισμένος ρυθμός συνοχής πρέπει να υφίσταται μεταξύ του σύμπαντος και του Ιερόυ Κοράνιου.
Ο Κυκλος της Σεληνης
Αν τύχει να βγουν νύχτες με φεγγάρι, πάρτε μια φωτογραφια της πανσέληνου, στη συνέχεια ελατε παλι την επομενη νυχτα να παρετε αλλη φωτογραφια , θα υπάρχει μια διαφορά, ανεξάρτητα από το αν θα την προσέξουμε. Αυτή η διαφορά θα είναι από την άποψη τόσο απο τη θέση της σεληνης στον ουρανό οσο και στη ποσότητα φωτός που αντανακλά. Την νύχτα μετά, θα είναι παλι λίγο πιο διαφορετική: η θέση της θα έχει κάπως αλλάξει, και αυτη δεν θα είναι πλέον η πανσέληνος που ήταν δύο νύχτες πριν.
Κανοντας το ιδιο πειραμα ενα μηνα αργοτερα θα μας δωσει παλι διαφορετικα αποτελεσματα, και καμμια απο τις φωταγραφιες που πειραμε δεν θα ταιριαζει τελεια. Εδω, θυμομαστε τα λογια του Παντοδυναμου Θεου: «Αυτος ειναι που εκαμε τον ηλιο να ειναι σαν λαμπερο φωτοστεφανο, και τη σεληνη να ειναι φως (ομορφιας) προκαθοριζοντας τις φασεις της, για να μπορειτε να μαθαινετε τον αριθμο των χρονων και τον υπολογισμο (της ωρας). Και δεν τα δημιουργησε ολα αυτα ο ΑΛΛΑΧ ασκοπα, αλλα με αληθεια και δικαιοσυνη, εξηγωντας-λεπτομερειακα- τα Σημεια Του σε εκεινο το λαο που εχει κατανοηση.[Yunus, 10:5].
Και τώρα ρωτάμε: πότε η πρώτη φωτογραφια που πηραμε επαναλαμβανεται κατα το ίδιο, ακριβως; Με άλλα λόγια, ποτε το φεγγάρι εμφανίζεται και πάλι τόσο ως πανσέληνος οσο και στην ακριβή ίδια θέση στον ουρανό;
Το ζήτημα αυτό έχει μελετηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, και οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει αυτό που είναι γνωστό ως Μετωνικός Κυκλος Σελήνης (το όνομά από τον Ελληνα αστρονόμο ΜΕΤΩΝ απο την Αθηνα) εμφανίζεται κάθε 19 χρόνια. Η πρώτη φωτογραφια που πήραμε από το φεγγάρι θα βγει πάλι ακριβώς την ίδια θέση με πανσέληνο περίπου 19 χρόνια αργότερα.
Η Αστρικη Περιοδος
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τροχιακών περιόδων. Η αστρικη περίοδος θεωρείται ως η αληθης τροχιακή περίοδος ενός αντικειμένου, επειδή αντιπροσωπεύει το χρόνο που χρειάζεται ένα ουράνιο σωμα για να κάνει μια πλήρη τροχιά γύρω από τον ήλιο, σε σχέση με τα σταθερά άστρα. Στην αστρονομία, όταν η τροχιακή περίοδο ενός αντικειμένου αναφέρεται , χωρίς περαιτέρω εξήγηση, είναι βέβαια υποτιθεμενο ότι εννοειται η αστρικη περίοδος .
Τούτου λεχθέντος, η αστρικη (ή τροχιακή) περίοδο της σελήνης είναι 27,3 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι, περίπου, το φεγγάρι κάνει μια πλήρη τροχιά γύρω από τη Γη κάθε 27 ημέρες. Ομοίως, η λέξη “φεγγάρι” αναφέρεται ακριβώς 27 φορές στο Κοράνι!
Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτή διαφέρει από τη συνοδική περίοδο της σελήνης περίπου 29,5 ημέρων, που είναι ο χρόνος που χρειάζεται το φεγγάρι για να επιστρέψει στην περίπου ίδια θέση, όπως φαίνεται σε έναν παρατηρητή στη Γη. Ο αριθμος αυτος αυτό δεν είναι η πραγματικα η τροχιακή περίοδος του φεγγαριού, διοτι επηρεάζεται τόσο από την περιστροφή της Γης οσο και απο την περιστροφη της Γης γύρω από τον ήλιο.
Η Γη κανει περίπου 365 ημέρες και ¼ για να ολοκληρωσεί μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον ήλιο. Εξάλλου, ο ήλιος περιστρέφεται γύρω από το κέντρο του Milky Way Γαλαξία, και ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή σε περίπου 250 εκατομμύρια χρόνια. Εδώ, μας θυμίζει ο Παντοδύναμος Θεός την Σοφία Του όταν δηλώνει: (Δεν επιτρέπεται στον Ήλιο κατα την πορεια του να προλαμβανει το Φεγγαρι, και ουτε η Νυχτα να ξεπερνα την Ημερα. Το καθενα κολυμπα με ακριβεια στη (δικη) του τροχια).) [Yaasin, 36:40].
Όταν παρατηρουμε την περιστροφή των ηλεκτρονίων στο επιπεδο του ατομου, θα δούμε ότι περιστρέφονται από αριστερά προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά- αντίθετα της στροφής του ρολογιού: Την ίδια κατεύθυνση με τις διάφορες περιστροφές του ήλιου, της σελήνης και της γης. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το φεγγάρι περιστρέφεται αριστερόστροφα γύρω από την τροχιά του. Ομοίως, το φεγγάρι εκτελεί αριστερόστροφες στροφές γύρω από τη Γη. Το ίδιο ισχύει και σε σχέση με τις περιστροφές της Γης γύρω από τη δική της τροχιά και τις περιστροφες της γύρω από τον ήλιο.Με λίγα λόγια, όλες αυτες οι ουράνιεςκινήσεις εντάσσονται προς μια και προς την ίδια κατεύθυνση: Αριστερόστροφα, από αριστερά προς τα δεξιά.
Εαν βαλουμε αυτα σε μια προοπτικη, για τους Μουσουλμανους ειδικως, κατα το Χατζ, οι Μουσουλμανοι κανουν επτά πληρεις γύρους γύρω από την Kα’αμπα στη Μακκα’ αριστεροστροφα
Ο Θεος ο Παντοδυναμος λεει: « Οι επτα ουρανοι και η γη και ολα οσα βρισκονται σε αυτα δοξαζουν αυτον. Ειναι βεβαιον οτι δεν υπαρχει τιποτα που, να μην υμνει τα εγκωμια Του. Κι ομως δεν καταλαβαινετε πως εκδηλωνουν τη Δοξα Του. Στα αληθεια Εκεινος ειναι Μακροθυμος, Πολυεπιεικης.» [Al-Isra’, 17:44]
Ο κυκλος του Ηλιου
Μπορουμε να μαρτυρησουμε τον ηλιακο κυκλο μετρώντας την τοποθέσια και τη συχνότητα των ορατών ηλιακών κηλίδων στον ήλιο, που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της έντονης μαγνητικής δραστηριότητας. Αυτές οι ηλιακές κηλίδες αντιμετωπίζουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, την αύξηση και ελλατωση σε ενα αντικανονικο κύκλο, ο οποίος πραγματοποιείται περίπου κάθε 11 χρόνια.
Ο Ήλιος και η Σελήνη στο Κορανι
Αν ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους στίχους του του Ιερόυ Κοράνιου, θα παρατηρήσουμε ότι η λέξη “ήλιος” έρχεται πάντα πριν από τη λέξη “φεγγάρι”. Για παράδειγμα, ο Παντοδύναμος Θεός λέει: ( Ο ΑΛΛΑΧ ειναι Εκεινος που υψωσε τους ουρανους με αθεατες κολωνες, κι επειτα εγκατασταθηκε στο Θρονο (της εξουσιας) κι υποταξε τον ηλιο και το φεγγαρι (στο Νομο Του. Το καθενα απο αυτα τρεχει (στη τροχιατου) για ενα τερμα προκαθορισμενο. Ρυθμιζει ολες τις υποθεσεις, εξηγει αναλυτικα τα Σημεια, μηπως θα πιστεψετε εντελως οτι θα απαντησετε τον Κυριο σας.) [Al-Ra’d, 13:2].
Και από αυτό, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο Θεός όντως προηγηθηκε στην αναφορά του ήλιου πριν από το φεγγάρι, επειδή ο ήλιος είναι η απόλυτη πηγή του φωτός. Με άλλα λόγια, αναφερόντας τον ήλιο πριν από το φεγγάρι, δεν ειναι παρα μια γλυκιά αναγραφή της προέλευσης του φωτός του φεγγαριού, που είναι ο ήλιος, επειδή η σεληνη αντικατοπτρίζει απλώς φως του ήλιου και δεν προέρχεται φως απο αυτή την ίδια.
Ένα άλλο υπέροχο γεγονός που τράβηξε την προσοχή μου ήταν ότι “ήλιος” αναφέρεται σε ολόκληρο το Κοράνι περισσότερες φορές από ό, τι το «φεγγάρι». Δηλαδή, η λέξη “ήλιος” αναφέρεται ακριβώς 33 φορές στο Κοράνι, και η λέξη “φεγγάρι” αναφερεται 27 φορές.
Μια ωραια συναντηση της Σεληνης και του Ηλιου!
Οι αστρονόμοι έχουν διαπιστώσει ότι ένας φυσικός κυκλος 19-ετων υπάρχει ανάμεσα στο φεγγάρι και τον ήλιο. Δηλαδή, αυτα αλληλεπιδρούν μαζί σε ένα κύκλο που διαρκεί περίπου 19 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Πολύ ενδιαφέρον, θεωρούμε ότι οι λέξεις «ήλιος» και «φεγγάρι» έχουν αναφερθεί μαζί 19 φορές ακριβώς στο Ιερό Κοράνι. Με άλλα λόγια, υπάρχουν ακριβώς 19 Κορανικοι στίχοι που περιέχουν τον συνδυασμο της φράσης «ο ήλιος και το φεγγάρι”.
Η Ημερα και η Νυχτα στο Κορανι
Ένα από τα σημαντικά γεγονότα του σύμπαντος μας είναι ότι η νύχτα αρχικά επικρατησε πριν από την ημέρα ή εμφανίστηκε πριν το φως. Δηλαδή, το σύμπαν μας, στην αρχή της ύπαρξής του, αντιμετώπισε μια μακρά περίοδο σκότους, και στη συνέχεια, εμφανιστηκαν το φως και η ημέρα. Με τον ίδιο τρόπο που η νύχτα εμφανίστηκε πριν από την ημέρα, διαπιστώνουμε ότι στο Κοράνι, σε όλους τους στίχους που αναφέρουν τη νύχτα και τη μέρα, η λέξη «νύχτα» έρχεται πάντα πριν από την λεξη “ημέρα”! Για παράδειγμα, ο Παντοδύναμος Θεός λέει: (Εχει δαμασει σε σας τη νυχτα και τη μερα, τον ηλιο και το φεγγαρι, και τα αστερια ειναι δαμασμενα για σας με το προσταγμα Του. Σε Αυτα-βεβαια- υπαρχουν σηματα για τους ανθρωπους που λογικευονται) [Al -Nahl, 16:12].
Επιπλέον, η λέξη «νύχτα» αναφέρεται περισσότερες φορές από τη λέξη “ημέρα”! Δηλαδή, η «νύχτα» αναφέρεται 92 φορές και η “ημέρα” 57 φορές, κάνοντας αυτην την ίδια την σειρα της νύχτας και της μέρας στο σύμπαν μας σταθερη, με την επανάληψη του κάθε φαινομένου στο Κοράνι.
Η Νύχτα, η Ημέρα , ο Ήλιος και η Σελήνη
Οι λέξεις “νύχτα”, “ημέρα”, “ήλιος” και “φεγγάρι” , ολες βρίσκονται στο Κοράνι. Ωστόσο, έχουν αναφερθεί μαζί στον ίδιο στίχο δύο φορές, και έχει ενδιαφέρον οτι η σειρά είναι η ίδια και στις δύο περιπτώσεις: Η ”νύχτα” αναφέρεται πρώτη, ακολουθούμενη από “ημέρα”, “ήλιος”, και “φεγγάρι”. Για παράδειγμα, ο Θεός λέει: (Ειναι Αυτος που δημιουργησε τη Νυχτα και την Ημερα και τον Ηλιο και τη Σεληνη. Ολα ( τα ουρανια σωματα) κολυμπουν μονα , το καθενα στη κυκλικη του πορεια.) [Al-Anbiya’, 21:33]
Αλλά πιο εκπληκτικο, ο αριθμός των επαναλήψεων της κάθε μίας από αυτές τις λέξεις στον Ιερό Κοράνι είναι με την πολύ ίδια σειρά: “Νύχτα” έχει επαναληφθεί περισσοτερες φορες , ακολουθούμενη από την “ημέρα”, μετα “ήλιος”, και, τέλος, “φεγγάρι” !
Η λεξη « νυχτα « επαναλαμβανεται 92 φορες
Η λεξη «ημερα» επαναλαμβανεται 57 φορες.
Η λεξη «ηλιος» επαναλαμβανεται 33 φορες.
Η λεξη «φεγγαρι» επαναλαμβανεται 27 φορες.
Κορανικη και Κοσμικη συμβατικοτητα!
Ο Παντοδύναμος Θεός είναι ο Δημιουργός αυτού του σύμπαντος και Εκείνος που αποκάλυψε το Ιερό Κοράνι στην ανθρωπότητα. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να βρεθεί μεταξύ του Κορανιου και του σύμπαντος μια συνεπεια , και αυτό ήταν κάτι που μου δημιουργησε πραγματικά έκπληξη όταν συναντησα το ακόλουθο αριθμητικο βαθυ θαύμα.
Έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι το φεγγάρι ξαναπαιρνει την ίδια μορφή με την ίδια ακριβώς θέση κάθε 19 χρόνια..Ο κύκλος του ήλιου, από την άλλη πλευρά, επαναλαμβάνεται κάθε 11 χρόνια. Με άλλα λόγια, μπορούμε να πούμε ότι ο καθολικος κύκλους του ήλιου και της σελήνης επαναλαμβάνονται κάθε (19 x 11) χρόνια, ή κάθε 209 χρόνια.
Δεδομένου ότι οι βαθμοί του σκοτάδιου και του φωτος (ή νύχτα και η ημέρα) καθορίζονται από ηλιακό κύκλο του ήλιου και τον Μετωνικό κύκλο της σελήνης, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τους αριθμούς 11 και 19, αντίστοιχα, μπορούμε επίσης να πούμε ότι οι κύκλοι της νύχτας, της ημέρας , του ήλιου και του φεγγάριου επαναλαμβάνονται κάθε (19 x 11) χρόνια, ή κάθε 209 χρόνια.
Τούτου λεχθέντος, όταν μετράμε τις επαναλήψεις των λέξεων “νύχτα”, “ημέρα”, “ήλιος” και “φεγγάρι” σε ολόκληρο το Κοράνι, θα δούμε ότι αυτες επαναλαμβάνονται:
92 + 57 + 33 + 27 = 209 φορες !
Και ο αριθμός 209 είναι ίσος με 19 x 11. Με άλλα λόγια, οι κύκλοι της νύχτας, της ημέρας, του ήλιου και του φεγγάριου συμβαινουν κάθε 209 χρόνια, και η επανάληψη αυτών των ακριβως τέσσαρων λέξεων στο Κορανι είναι επίσης 209, που μοιάζει με τον ακριβή αριθμό αυτων των ετών!
Το Θαυμα σε Περιληψη
- Η λέξη «νύχτα» στο Κορανι έρχεται πάντα πριν από τη λέξη “ημέρα”, και το γεγονός κινουν δύο παρατηρήσεις, μια καθολική και μια αριθμητική παρατήρηση. Παγκοσμίως, η νύχτα, ή το σκοτάδι, προήλθε πρωτη , και, κατά συνέπεια, αναφερεται πρώτη Αριθμητικά, η «νύχτα» αναφέρεται περισσότερες φορές από την “ημέρα”, και συμφωνα με αυτο το λόγο επισης, αναφερεται πρωτη .
2- Η λέξη “ήλιος” στο Κορανι έρχεται πάντα πριν από τη λέξη “φεγγάρι”, και πάλι, οι παρατηρήσεις μας είναι οι ίδιες. Στο σύμπαν μας, ο ήλιος είναι η πηγή του φωτός, και το φεγγάρι απλώς αντικατοπτρίζει αυτό το πρίσμα, ως εκ τούτου, ταιριαζει μονο το να αναφέρεται πρώτο. Και από την άποψη των αριθμών, ο “Ηλιος ” αναφέρεται περισσότερες φορές από το “φεγγάρι”, και είναι επομένως λογικο να αναφερεται πρωτος λόγω αυτόυ επίσης.
3- Οι λέξεις (Η νύχτα και η μέρα και ο ήλιος και το φεγγάρι) εμφανίζονται με αυτή τη σειρά, όπου και αν αναφέρονται στο Κορανι (δύο περιπτώσεις), και υπάρχει επίσης τόσο μια κοσμικη οσο και μια αριθμητική σημασία εδώ. Πρώτον, παγκοσμίως, η νύχτα (ή το σκοτάδι) υπερισχύει σχεδόν ολόκληρο το σύμπαν. Δηλαδή, καλύπτει περισσότερο από το 99% αυτου. Ημέρα (ή φως) έχει την παρουσία του σε λιγότερο από το 1% του σύμπαντος. Έπειτα έρχεται ο ήλιος, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από το φεγγάρι, και για αυτό παρατηρουμε μια φθίνουσα σειρά όσον αφορά το μέγεθος. Αριθμητικά, φυσικά, όπως προαναφέρθηκε, η επανάληψη αυτών των λέξεων είναι, επίσης, με την ίδια φθίνουσα σειρά
4- Ο ηλιακος κύκλου του ήλιου, το οποίο είναι ένα σημάδι της ημέρας, επαναλαμβάνεται κάθε 11 χρόνια, και ο Μετωνικός κύκλος της σελήνης, το οποίο είναι ένα σημάδι της νύχτας, επαναλαμβάνεται συνεχώς 19 χρόνια. Και οι λέξεις “νύχτα”, “ημέρα”, “ήλιος” και “φεγγάρι” είναι επαναλαμβανόμενες σε σύνολο 11 x 19 φορές στο Κοράνι, κατά τρόπο που να ταιριάζει με τους αντίστοιχες κύκλου τους.
Τέλος, μπορούμε μόνο να ρωτήσουμε: Θα μπορούσε αυτη η όμορφο συνάντηση των κοσμικων και Κορανικων θαύματαων να έχουν συμβεί από την τύχη; Μπορεί η σύμπτωση να χρησιμοποιηθεί για να εξηγήσει αυτή την αψογη αρμονια ή είναι ο Δημιουργός αυτού του σύμπαντος ο Ιδιος , Αυτός που έστειλε κατω αυτη την Αγία Γραφή: Εξηγεί στο Κοράνι: (Ο Θεός είναι ο Δημιουργός του συμπαντος, και Αυτός είναι για καθε τι ο κηδεμονας.) [Al-Zumar, 39:62]
——————–
Συγγραφεας: Abduldaem Al-Kaheel